Concepten 

Naast maatwerk levert Catering Lokaal kant-en-klare concepten.
Of zeg maar: bewezen succes-events waar de gasten nog lang over napraten.

De lente tussen de asperges
De gasten van Catering Lokaal vieren de lente aan een grote lange tafel midden in het aspergeveld met een compleet bourgondisch aspergemenu én natuurlijk wijn uit de buurt. Verser kan niet. En authentieker al evenmin tijdens een (h)eerlijk lunch of diner op het land.

De hand-out kunt u natuurlijk wel raden... alle ingrediënten om het thuis nog eens allemaal over te doen.

Zomerzon en herfstwijn
In een wijngaard midden in het land worden onze gasten in de culinaire watten gelegd met dé hit van het seizoen: The Green Egg waarin gekookt, gerookt en gegrild wordt. De smaakexplosies die dat oplevert zijn al in menige recensie bezongen, net zoals de ongekend exclusieve en pure sfeer die deze unieke locatie uitstraalt.

Bij de kerstboer
Groots uitpakken gebeurt tijdens de feestdagen toch wel.
Daarom nodigt Catering Lokaal u en uw gasten maar al te graag uit op een kerstbomenkwekerij voor een kop dampende erwtensoep. Natuurlijk is er ook glühwein en kunt u genieten van een lekker stamppotje. Daarna gaat u met de boer het land op om een mooie kerstboom uit te zoeken.

Let the bells jingle!

Aan de kook
Met uw hele (sales-)team onder leiding van een topkok aan de slag met lokale ingrediënten, die iedereen optioneel eerst zelf in de buurt moet gaan scoren. Daarna blijft het niet bij een potje gezellig kokkerellen... In een keiharde battle worden er commercials gemaakt voor de gerechten in kwestie en zijn vervolgens alle ogen aan tafel op de teamcaptain gericht, die zijn topgerecht aan zijn collega’s moet ‘verkopen’.

(N)iets aan de hand
Bij dineren op niveau met lokale ingrediënten komt heel wat kijken. Alles moet tot in de puntjes geregeld worden. Wijn en spijs moeten in de juiste verhouding zijn, de bereiding natuurlijk op en top, de tafeldeco moet kloppen, de zakelijke etiquette moet misschien wellicht wat bijgeschaafd... En daarna gaan we aan tafel.

Net als bij de voorbereidingen, gaan de gasten hier ook zelf aan de slag. Ieder team is verantwoordelijk voor één gerecht, qua bereiding én bediening.

Blind!
Fijn dat we allemaal zoveel verstand van hoogstaande culinaire zaken hebben.
Of dat echt zo is, blijkt tijdens Blind!  Bij het serveren van nieuwe wijnen en gerechten gaan eerst de blinddoeken even op, en mogen de gasten op basis van hun smaakpapillen zeggen wat er op tafel staat. Met gerichte vragen komen we steeds dichter bij de kern. Desgewenst met puntentelling om erachter te komen wie de grootste fijnproever van het gezelschap is.

Sunny Spain
Kom aan het strand genieten van overheerlijke tapa’s.
Catering Lokaal zorgt dat de zon schijnt en dat de Rioja koud staat.
Daarna staat er een Paella-buffet met talloze soorten overheerlijke paella’s op de kaart, die de teams onder leiding van een topkok zelf gemaakt hebben. Paella’s van vlees, vis, gevogelte, schaaldieren… Puur genieten!